Coton De Tuléar: Gewichtstabellen, levensverwachting, grootte en meer

Ontdek alles over het hondenras Coton De Tuléar, inclusief gewichtstabellen, gewichtsverloop van geregistreerde honden, levensverwachting, grootte en andere nuttige informatie.

Geregistreerde hond met de naam 'Abby' Geregistreerde hond met de naam 'BamBam' Geregistreerde hond met de naam 'Ivy' Geregistreerde hond met de naam 'Vahile'

Word lid van 20.000+ hondenbezitters

Hoofd van het hondenras Coton De Tuléar
  • 22 - 27 cm
  • 4 - 5 kg
  • 14 - 16 jaar
  • vanaf 13 maanden
  • 25 - 30 cm
  • 4 - 6 kg
  • 14 - 16 jaar
  • vanaf 13 maanden

Grootte, ontwikkeling en levensverwachting van Coton De Tuléaren

De Coton De Tuléar is een van de kleinste hondenrassen met een uiteindelijke grootte van 22 - 30 cm. Al na maximaal 13 maanden zijn Coton De Tuléaren volgroeid en tonen ze hun definitieve uiterlijk.

Met een levensverwachting van 14 - 16 jaar behoort de Coton De Tuléar tot de bovengemiddelde levensduur in vergelijking met andere hondenrassen. Het uiteindelijke gewicht varieert afhankelijk van het geslacht en varieert tussen 3.5 - 6 kg. Mannelijke Coton De Tuléaren zijn doorgaans ongeveer 0.5 kg zwaarder dan vrouwtjes.

Volg het gewicht van je Coton De Tuléar en vergelijk het met andere honden!

Gewichtscurve voor mannetjes: Ontwikkeling van het ras Coton De Tuléar van 2 tot 13 maanden

Mannelijke honden van het ras Coton De Tuléar kenmerken zich door hun zeer lichte bouw. Binnen slechts 3 maanden bereiken ze een gewicht van 2,3 kg, wat als zeer laag wordt beschouwd. Nog eens 3 maanden later is het gemiddelde gewicht van deze mannetjes slechts 4,0 kg. Gedurende 7 maanden groeien ze nog steeds, maar ze bereiken uiteindelijk een eindgewicht dat varieert van 4 - 6 kg.

Leeftijd Gewicht
2 maanden 1.90 kg
3 maanden 2.70 kg
4 maanden 3.50 kg
5 maanden 4.20 kg
6 maanden 4.70 kg
7 maanden 5.10 kg
8 maanden 5.40 kg
9 maanden 5.60 kg
10 maanden 5.70 kg
11 maanden 5.80 kg
12 maanden 5.90 kg
13 maanden 6.00 kg

Gewichtscurve voor vrouwtjes: Ontwikkeling van het ras Coton De Tuléar van 2 tot 12 maanden

Vrouwelijke honden van het ras Coton De Tuléar hebben een opvallend tere lichaamsbouw. In slechts 3 maanden bereiken ze een gewicht van 2,0 kg, wat opmerkelijk laag is. Na nog eens 3 maanden bedraagt het typische gewicht van deze vrouwtjes slechts 3,5 kg. Gedurende 7 maanden van voortdurende groei bereiken ze uiteindelijk een definitief gewichtsbereik van 3.5 - 5 kg.

Leeftijd Gewicht
2 maanden 1.80 kg
3 maanden 2.40 kg
4 maanden 3.10 kg
5 maanden 3.70 kg
6 maanden 4.10 kg
7 maanden 4.30 kg
8 maanden 4.60 kg
9 maanden 4.80 kg
10 maanden 4.90 kg
11 maanden 4.95 kg
12 maanden 5.00 kg
Geregistreerde hond met de naam 'Abby' Geregistreerde hond met de naam 'BamBam' Geregistreerde hond met de naam 'Ivy' Geregistreerde hond met de naam 'Vahile'

Vertrouwd door 20.000+ hondeneigenaren

Ontdek het ideale gewicht voor je Coton De Tuléar en volg zijn voortgang!

Nauwkeurige voorspelling van het uiteindelijke gewicht van Coton De Tuléaren

Bereken het uiteindelijke gewicht voor Coton De Tuléar-puppy's en -jonge honden

Wilt u weten hoe groot uw Coton De Tuléar-puppy uiteindelijk zal worden? Met onze speciale hondengroeicalculator kunt u het eindgewicht van het ras Coton De Tuléar nauwkeurig berekenen. Of u nu een schattige Coton De Tuléar-puppy heeft of uw jonge hond opgroeit, onze gebruiksvriendelijke tool biedt waardevolle informatie.

Honden Gewicht Calculator

kg

Volg het gewicht van je Coton De Tuléar en vergelijk het met andere honden!

Ontdek het ideale gewicht voor je Coton De Tuléar en volg zijn voortgang! Registreer nu gratis je hond of puppy en word lid van onze groeiende community van meer dan 20.000+ hondenbezitters.

Registreer gratis en begin met volgen
Hond die uit een papieren gat kijkt

Coton De Tuléar: Veelgestelde vragen over het hondenras

Hoeveel weegt een Coton De Tuléar puppy?

Gemiddeld weegt een Coton De Tuléar puppy ongeveer 1,5 - 2,3 kg op 2 maanden leeftijd en blijft gedurende de volgende 2 maanden nog eens 1,38 kg aankomen. Rond 18 weken, wanneer de puppy de adolescentiefase bereikt, weegt een Coton De Tuléar puppy ongeveer 2,6 - 3,6 kg.

Wat is de typische grootte van een Coton De Tuléar?

De grootte van een Coton De Tuléar kan variëren afhankelijk van het geslacht en de genetica. Over het algemeen bereiken mannelijke Coton De Tuléars een schouderhoogte van ongeveer 27.5 cm, terwijl vrouwtjes een gemiddelde schouderhoogte hebben van ongeveer 24.5 cm.

Wanneer is het hondenras Coton De Tuléar volgroeid?

Het hondenras Coton De Tuléar bereikt meestal volledige fysieke volwassenheid rond 13 tot 12 maanden leeftijd. Dit kan echter variëren van individu tot individu, aangezien elke hond zijn eigen groeisnelheid heeft.

Wat is het gemiddelde gewicht van een volgroeide Coton De Tuléar?

Het gewicht van een volgroeide Coton De Tuléar hond kan variëren afhankelijk van factoren zoals geslacht en genetica. Gemiddeld wegen mannetjes van dit ras meestal tussen 4 - 6 kg. Vrouwtjes daarentegen hebben doorgaans een gewichtsbereik van 3.5 - 5 kg.

Wat is de gemiddelde levensduur van een Coton De Tuléar hond?

Coton De Tuléaren hebben over het algemeen een levensverwachting van ongeveer 14 tot 16 jaar. Met de juiste verzorging, voeding en regelmatige veterinaire aandacht kunnen ze een gelukkig en gezond leven leiden.